Ta Ton

happy people thumbs up

Sång i äldreomsorgen!

Ett lustfyllt inslag i satsning på friskvård inom äldreomsorgen!

Ta Ton är ett Alla-Kan sjunga tillfälle där kan får vara delaktiga i något mycket glädjefullt och inspirerande, helt utifrån sina egna förutsättningar!

Att sjunga är ett sätt att bidra till och bevara hälsa, självtillit och livsglädje långt upp i åren. De flesta som ägnat sig åt sång i någon form vet hur vitaliserad man känner sig efter en sångstund.
Det finns också många som fått glädjen att uppleva hur demenssjuka plötsligt får tillbaka minnen som alla trodde gått förlorade, när de får sjunga sånger från sin uppväxt. Det är som om sången banar nya vägar och öppnar nya dörrar i hjärnan.

Musik som medicin har blivit ett område som allt fler forskare intresserar sig för, och forskningen visar att körsång kan vara rena hälsokuren. Kroppen syresätts, spänningar släpper, stresshormoner minskar, hållning och andning förbättras man får lättare tillgång till sin egen röst.

Tillsammans med pianist värmer vi upp vårt instrument-rösten lite kort och får igång kropp och andning. Därefter sjunger vi välkända sånger som vi gemensamt kommit överens om och som passar för denna stund. Vi sjunger oss igenom populära sånger som alla känner igen mellan 20-80-talet.

Alla är med utifrån sin egen förmåga!

Vi träffas 45-60 minuter vid ett tillfälle eller 1 gång i veckan under 5 eller 10 veckor.

Det finns så mycket glädje i sången!

Välkommen HIT med er fråga!

Håll kontakten Med oss

Anmäl er här för att få fina erbjudanden till kickoff, teambuildning och annat kul

Är du intresserad av vad vi kan göra FÖR ER?

Kontakta oss direkt här så svarar vi så fort vi kan!

1000 tecken kvar