Om VocalCoach - Cecilia R Ray

Cecilia Ray - VocalCoachJag utgår alltid från glädjen i sången och att vi alla har en unik röst!

Vi alla kan ha lite olika sätt att uttrycka oss på och för mig har det alltid varit genom rösten och musiken. I många kulturer är det just med röst, rörelse, dans och musik som man kommunicerar med varandra och når ut. De flesta har väl någon gång hört att musik sägs vara världens språk.

Hur vi talar och rör oss har större betydelse än vi kanske tror, och visar hur vi mår och även vad vi vill. Varje röst är liksom ett fingeravtryck helt unik, vilket är helt fantastiskt tycker jag!

Vi kan förstås alltid förstärka detta uttryck och det kan jag hjälpa till med.

Att få igång bra luft/andning, hitta sitt magstöd och även ta med kroppen/rörelse, underlättar väsentligt för hur rösten både låter och håller över tid. Om du dessutom fokuserar/riktar dig mot något längre bort i rummet når rösten dit lättare och magstödet aktiveras automatiskt. Detta är A och O inom både sång- och röstträning.

Kroppshållningen-posture påverkas också när du rör på dig lite och hjälper dig att få en bra balans som i sin tur underlättar för kontakten mellan mage och bröstkorg. Med rörelse kan du inte spänna dig lika mycket! Du andas även djupare och kan hålla en fras-mening längre.

Förutom olika andnings- sång och röstövningar, jobbar jag även med mentalträning, avspänning, stresshantering och viss friskvårdsmassage. Detta kan vara bra om du tex har mentala spärrar-inte vågar, eller om du spänner dig mycket.

Du kan faktiskt sjunga eller träna din röst bara för din egen skull,  för att det är kul och du mår bra av det.

Vissa går på spa och andra sjunger!

Min uppgift som sång- och röstcoach är att hjälpa till att få fram varje individs potential och register!

Som en av de allra första sångcoacherna i Sverige har jag under årens lopp fått mycket stor erfarenhet och kunskap för att utveckla ett inspirerande och lustfyllt sätt för dig som vill sjunga eller jobba med din tal-röst.

Att utgå från dig som elev och vad just du behöver för din röstutveckling oavsett ditt mål är oerhört viktigt för mig. Vi är alla olika och kan också ha olika sätt att nå dit vi siktar. Det handlar om att hitta, utveckla och förstärka det som redan finns.

Vi har stora inneboende resurser och alla kan få tillgång till dessa men lite hjälp!

Vocalcoach jobbar med privat undervisning, sångkurser, körkurser för alla, workshops och även med skräddarsydda företagsevents såsom Alla-Kansjunga kör, Körslaget, röstworkshops mm i  hela Sverige. Även performance och artistcoaching!

Jag har under alla år som sångerska, artist, sång-och röstcoach letat efter den perfekta tekniken och genom att prova själv,  gå kurser, stå på scen och jobba med performance, samt  genom alla olika möten med människor, elever, övning av både kropp, röst och den mentala biten,  hittat en teknik och ett sätt som är individanpassat och ger den som kommer till  mig vertygen och glädjen att hitta sin egen röst.

Vill du veta mer? Boka en klass, workshop eller event!

Välkommen HIT med era frågor.

 

 

Det hela började i Adolf Fredriks musikklasser fast egentligen långt före det...

2021- Alla Kansjunga i kör privata festbokningar i liten grupp,  Körsång Alla Kan minikör i egen regi för nybörjare och fortsättare, Workshops-Rösten och kroppen, röstworkshops, minigrupper, enskild undervisning.

 

2014-2020 Ta-ton med SPF, Alla-Kansjunga kör under hälsodagar STF, personalevenemang IF, Unionen, Region Kalmar, Körinspiratör UpplandsVäsby kommun, Kortkurs Timanimetoden-kropp och röst. Röstworkshops i friskvårdssyfte, Benicassim-Spanien, Alla-Kan sjunga kör, Körslag. Personalevenemang och utbildning på Försäkringskassan, Destination Gotland, TeliaSonera, AMF, Uppsala Kommun, Vellinge Kommun. Speaker pålägg-Troll studio-Stockholm. Intervju Metro Student-om rösten. Projekt Ta-Ton - sång och röst inom demensvården, Lidingö Kommun. Lång intervju för Radio Haninge.Intervju inför avslutningsprojekt om sångcoaching på KMH i Stockholm.

Personalevenemang SöS-Södersjukhuset, NCC, Tenant & Partner. Sobi, SKH, Hemnet, Sirona, VaFab Miljö, Bravida, NetRelations, Coachingutbildning NLP For life Stockholm-Los Angeles.

Workshops röst och självkänsla-Stockholm. Körinspiratör UpplandsVäsby Kommun.

 

2009-2013 Vidareutveckling av röstcoaching. Utbildningsdagar Landstinget i Falun, röstworkshop och sång. Intervju för tidningen Studio om sångrösten och hur man kan lyckas som sångare. Röstworkshop Salems Kommun för lärarstudenter.

Kurs i sång på FolkKulturCentrum i Stockholm. Intervju SR p3 Lunchpasset. Röstworkshops i Spanien-Benicassim. Röst- och sång inspiration, körsång som teambuildning - Försäkringskassan.

Jobbar med företagsevent - Körslag och även inspiratör för körer/grupper. Tullverket, Botkyrka Kommun, Callcenters samt privata elever. Inspelning av trailer till Körslaget TV4.

Coaching utbildning-Din helhetscoach.

 

2001-2008 Temadagar på Kulturama i röst och rörelse, masterclass i gospel, jazz och soul. Utblidning Hälsopedagogik-folkhälsa på Lärarhögskolan i Stockholm.

Hälsopedagogik och psykologi på Vuxenskolan.

Vidareutbildning i sång och sångledande på Fridhems folkhögskola i Svalöv, medverkade i Sveriges Utbildningsradios sång, utbildning till Dipl. Avspänningspedagog/stresspedagog på Sverigehälsan i Stockholm.

Gästföreläsare om röstens betydelse under kommunikations dag för politiker i Huddinge Kommun.

Intervju SR p3 Morgonpasset om rösten, dess betydelse och vad man kan göra för att förbättra och variera sitt uttryck.

Intervju tidningen Västerbottenskuriren i samband med Trollflöjtens premiär på Folkoperan. Om sångrösten och sångcoaching.

Började jobba mer med körworkshops och gospeltema i grundskolan.

Långtidsvikariat på balett akademiens musikalutbildningar. Sommarintensivkurs i sång- röstcoaching med cd inspelning som avslutning. 

 

1990-1998 Startade jag min enskilda firma i sång- och röstcoaching.

Kurs i yoga på Skandinavisk yoga och meditationscenter i Stockholm för att lära mig mer om andning kombinerat med rörelse.

Engagemang på Frösundavik och Bosön-företagsevent.

Skivkontrakt CNR records och senare BMG ariola med skivsläpp i Skandinavien, Europa och Asien med tillhörande promotion, radio och tv framträdanden samt spelningar på både klubbar, konsertlokaler och festivaler. Röst och rörelseworkshops i Benicassim-Spanien, för sjukgymnaster samt rehab patienter i Haga Rehabs regi. 

Var med i en uppsättning av Handels Messiah, a soulful celebration, i Immanuelkyrkan i Stockholm, Huntsman Produktions (org. Quincy Jones).

Benicassim-Spanien, konserter med pianisten Frank Rönningen på "La brisa Nordica". Senare samma år blev det ytterligare en uppsättning av Handels Messiah, a soulful celebration, nu på Melody i Stockholm. Släppte en ny singel.

Började ta in röst och rörelse i min sångcoaching och lärde mig tensegrity-powermovements. Blev medlem i gospel/soulkören OneVoice och har i och med detta jobbat bakom Sveriges artistelit i olika sammanhang. Vikarierade för första gången på balett akademiens musikallinjer i sång.

Började jobba mer inriktat på bröllopsengagemang, dop, begravningar och kickoffs-företagsevent runt om i Sverige, då det var lite lättare att kombinera med undervisning och familj.

 

1983-1989 Kurs i musikalisk grammatik/rytmik på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och samtidigt tog jag privata sång och dramalektioner i klassisksång och musikal. Lärde mig mycket under denna tid men ville också "vidga mina vyer". Något fattades!

Detta ledde mig så småningom till en gospelgrupp i amerikanska kyrkan, och vidare till inspelning av reklamjinglar och demoinspelningar i Commotion managements Studio med bla låtskrivaren och pianisten Frank Rönningen. Började också jobba med jazzpianisten Håkan Peters, och lärde mig tai-chi på Balett akademien.

 

 

 

Nyhetsbrev

För erbjudanden till dig som vill sjunga eller träna rösten!

Vill du ta lektioner eller gå en kurs?

Kanske boka solosång & musik?

Pga problem med kontaktformuläret så ber vi dig kontakta oss via mail: info@vocalcoach.se

1000 tecken kvar