Skip to main content

Utveckla din röst med röstcoaching

För dig som använder rösten i ditt arbete eller som vill få mer hållbar, tydlig/starkare röst

  • Fungerar din röst som du vill när du ska tala?
  • Når du ut som du vill på dina möten såväl digitala eller webinars?
  • Blir du fort trött i rösten, hes eller tappar du styrka och klang?
  • Är du nervös inför att tala inför folk?
  • Lyssnar folk på dig? 
  • Vågar du ta i?

Oavsett vad som gäller för dig så finns det hjälp att få! Med enkla övningar kan också du bli en bättre talare och en röst som håller till det du vill! Vi arbetar individuellt beroende på vad du behöver för att uttrycka det du vill och nå ditt mål.

En väl fungerande röst är behaglig att lyssna på och hjälper till att framföra ditt budskap. God röstteknik – effektiv och skonsam
– gör att din röst håller bättre både i arbete och privatliv!

"Tala så att jag ser dig" Sokrates (469-399 f kr).

Kontakta mig här

När det gäller webinars, videoinspelningar och digitala möten behöver man ofta förstärka och förtydliga sitt budskap för att nå dit man vill.

Lite som en skådespelare fast inte lika överdrivet.

Hos mig får du träna på detta så att det ska kännas bekvämt för dig! Övningarna är skräddarsydda utifrån vad du behöver!

Vi börjar med andningsövningar för att se hur du disponerar din luft och "kickar igång" stödet-prata från magen stället, där kraften sitter. Vi gör olika uppvärmningsövningar för att tänja på register så att du lättare för tillgång till mer röst, vi gör lite tungvrickare för att få fart på mimiken, frasering, styrka, klang, nyanser mm.

Vi jobbar också med hur man bibehåller sitt fokus utåt så att rösten bär framåt och inte ner i golvet. Kroppshållning är också viktig, samt hur du rör dig. Du får läsa en text som du valt själv, med varierande styrka, lite olika känsla och uttryck för att se hur detta påverkar röstens karaktär. Har du ett anförande eller föredrag du behöver hjälp med så jobbar vi med detta. Vi går även igenom röstvård-röstergonomi.

Rösten och hur du använder den sitter också ihop med retorik.

En bra röstteknik förstärker ditt viktigaste redskap för kommunikation!